Nije bilo potrebno puno premišljanja da se Duško M, Rudi O i Mihael Š, na poziv Majde S, odluče na odlazak na otok Murter, na kombinaciju kupanje-penjanje.

Izlet Karin_3

Prvi dan penjačka ekipa odmara od dugog puta do Murtera, te se dogovara za sutrašnji odlazak na penjalište zvano Karin. Dana 23.7. krećemo u 8:30h, a na  penjalište dolazimo oko 11h. Put od Murtera do Karina traje cca 1h, ali smo naišli na jedan problem o kojem nećemo duljiti... :) Dolaskom na lokaciju penjališta ne snalazimo se najbolje, tako da stijenu prvi puta isprobavamo tek oko 12:30h. Okvirni plan nam je bio sektor Cassin, malo smo se pogubili te sletili u sektor Raumer, gdje nas dočekuje prekrasan prizor (u ovom slučaju slike govori više od riječi).

Izlet Karin_11

 

Zagrijavamo se na smjeri Mlatimudan (6a) gdje se Duško bori svom snagom, ali ostaje mu projekt za slijedeći puta, dok ga Majda riješava iz druge. Rudi i Mihael promatraju smjer Gumby (7a/a+), te se Mihael odlučuje na OS, Rudi ga slijedi sa FL, što je odlično s obzirom da penje nešto duže od godinu dana! Produžujemo korak i spuštamo se u sektor Cassin koji nas ostavlja bez daha! Mihael penje na OS Cochizu (7a) te je Rudi probava cijeli dan, ali nema sreće. Majda i Duško su se uputili na smjer Wigwam (6a) te ga Majda penje na RP, a Duško se odlučuje na smjer Ozira (5c). Sve u svemu, pri dan na stijeni protekao je odlično!

Izlet Karin_7

Dva dana kasnije, penjačka ekipa dogovorila se da će krenuti nešto kasnije, oko 14.00h. U jutarnjim satima odlazi se na plažu gdje skupljamo energiju za novi napad na sektor Cassin. Nakon obavljenog ručka u Lantani punog stomaka krećemo za Karin! Dolazimo oko 15:30h do penjališta i zagrijavamo se na smjeri Totem (6a+). Majda se bori sa Indianische bevanda (6a+) kojeg uspjeva popeti na RP, te ju Duško prati na TR. Tijekom dana Mihael penje 4 asa (7c) i Mankind (7b), a Rudi Moj dom je Hrvatska (7a+) kojeg uspjeva izvući na kraju dana iz trećeg pokušaja.
Ostatak morsko-penjačkog izleta ostavljamo za odlazak na plažu, druženje i chillanje. :)

Izlet Karin_32

Za više detalja bacite oko u penjački karton i naravno u galeriju slika!

Tekst: Mihael Š
Fotke: Rudi O

Komentari  

#1 Majda Skračić 2014-07-31 10:58
Bravo Mimi! Super :-) Ja sam još tamo.. :roll:

Samo članovi imaju pravo komentiranja.