Gripovci nemaju problema u planiranju slobodnog četvrtka - brzo se dogovorio odlazak na penjanje, ovaj put na Pokojec.

Prilaz Pokojcu

Iz Bjelovara krenula je ekipa u sastavu: Majda, Stipe, Mihael, Rudi, Duško, Ivan i Zvonimir, a pred Pokojcem pridružio nam se Izidor. Na penjalište dolazimo prvi, uživamo u mirnoći pod stijenom i krećemo u lagano zagrijavanje. Svježi školarci Duško i Izidor odabiru Mač (5a), a i ostali se zagrijavaju na lakšim smjerovima. Mihael isprobava Rosnu ljubičicu (8a) koja mu troši dosta snage i kože na prstima, te ipak ostaje dug za idući put. I dok Stipe isprobava nove cipele na smjeru Frodo (4a), Rudi i Zvonimir rješavaju smjer Crveni (6c). Rudi tu ne staje, nego otvara svoj odličan penjački dan - ubrzo nakon toga s lakoćom penje smjer Sedmo nebo (7a).

Na penjalištu

Pod stijenom se u međuvremenu skupio popriličan broj penjača te je postala prava vještina proći sektorom između šume užeta i penjačke opreme. Gripovci rade brzu rekombinaciju - spremamo stvari i krećemo put Vražjeg vrta na Kalniku. Odluka se pokazala dobrom jer nas tamo čeka idilična tišina i stijena u hladu. Dok Ivan i Zvonimir penju warm-up smjer Juniorski (5c), Rudi iz drugog pokušaja rješava smjer Đava te odnio (6c+) prema Mihaelovim uputama. Izidor i Duško pod Stipinim nadzorom penju 4orke i 5ice na susjednoj stijeni, a Majda i Zvonimir isprobavaju smjer Lady's first (6a+), koju Zvonimir, nakon frustracije zbog svoje visine na kraju rješava, dok Majdi izmiče za sitnicu. Mihael penje smjer Vražja posla (6b+) na pogled, a uporni Rudi se ne predaje i ponavlja smjer za Mihaelom, naslagavši tako redalicu od 6b+ do 7a u jednom danu! Odličan rezultat za našeg mladog penjača!

Pokojec - Kalnik_4

Iza nas je jedan odličan penjački dan u kojem nas nije zasmetala ni kratkotrajna kišica koja nam je počela prijetiti na Kalniku. Teško da je bilo boljeg načina za iskoristiti ovaj praznik.
Par fotki nalazi se u galeriji.

Tekst i fotke: Zvonimir P

Komentari  

#2 Majda Skračić 2014-06-20 19:51
I da, razmislite ozbiljno o proširenju kartona! ;-)
#1 Majda Skračić 2014-06-20 19:47
Bilo je impresivno vas gledati, uživancija! :D

Samo članovi imaju pravo komentiranja.