Ter
Negdje oko 20.07. (četvrtak) zovem Zagrebčane, Varaždince i nikako da se dogovorimo za penjanje - ili su već dogovorili ili ne mogu.. Slučajno mi pada napamet Varaždinski deda (Igor Čorko).. Šalje poruku i za pola sata zove, dogovaramo Ter penjalište koje se nalazi u Sloveniji (ne znam točno gdje..) :)

Vranjača i Ter_1

Subota (22.07.), krećem za Varaždin oko 8h, tamo presjedam kod Igora. Sa nama idu Marijan i Ivica. Dolazimo na penjalište te se Igor i ja zagrijavamo u Pokostanj (7a) što vrlo dobro podnosim. Nako solidnog zagrijavanja ulazimo u smjer Kobilca (7b) gdje je detalj na samom početku smjera u prva dva metra, na kojem obojica padamo. Odmor traje cca 15min te dajem još jedan ulaz i rješavam smjer, za to vrijeme Igor odmara za svoj mini projekt Pueblo (8a), ulazi u njega i pada pred samim krajem zbog loših uvjeta (temperatura prevelika za tako male oprimke). Nešto kasnije ulazim i ja u smjer kojeg flash-am (cca. 7b) sve do prvog detalja, sve gibove radim u prvom ulazu. Ulazimo u smjer i drugi puta ali ista priča za Igora, dok ja pada u prvom detalja (smjer ima dva detalja). Igor ulazi i treći puta, ali nema sreće. Za to vrijeme Marijan i Ivica penju nešto lakše smjerova do težine 6c (ako se ne varam). Za kraja dana raspenjavamo se u laganijim smjerovima do 6b+ po 40-etak metara.

 

Vranjača
Kao i svake sezone HGSS dežura u paklenici od 29.-30.07. te si rezerviram mjesto u kombiju. Pridružuju nam se Duško M. I Mario F. (Iz Grip-a) uz ostale HGSS-ovce. Krećemo poslije posla u petak! U četvrtak se dogovaram sa Igorom Č. za penjanje u Vranjači (do sada najbrutalnije penjalište koje sam vidio). U 9h nalazimo se kod Dinka na kavi, krećemo za Vranjaču. POZOR: pristup do penjališta je lagana uzbrdica koja traje cca. 20-ak minuta, sa Igorom 15-ak. Toliko se još nisam izmorio do samog penjališta kao tada (nisam trčao, pa barem 6 mjeseci kondicija nije gdje bi trebala biti). Kada sam vidio ambijent bol i umor je nestao, a adrenalin je uskočio.

Vranjača i Ter_6

I ovoga puta zagrijavanje je u sedmicama. Pratim Igora i penjem na flash Velebitski golemash (7a) i Deep throat (7b) i ostajem lagano iznenađem izdržljivosti koju imam (smjerovi su po 20-ak metara, inače stijena je toliko prevjesna da će dobiti smjerove i do 80-ak metara!). Malo odmaramo te Igor ulazi u Vranjčasti projekt cca. 35m overhanging beast hahah... Puštam ga dolje i jedno cca. 15-ak metara je dalje od ulaza u smjer.. Predlaže mi smjer Kurba (7c+) i kaže „to je tvoj stil, probaj“.. Ulazim u smjer, prvi dio je cca. 7b te dolazi do račvanja u 7c+ i 7b+ (reko, odo ja u 7c+ pa šta bude..) prolazim lagano kroz Moon style crimpaonu gdje nemam poteškoća. Što reći, prvi 7c+ OS je pao. Igor ponovno ulazi u projekt kojeg poslije i ja probavam te radim sve gibove bez velikih poteškoća (sada je i moj projekt). Za otpenjavanje penjem Maratonca (7b+) RP, inače prvi dio Kurbe. Duško i Mario za to vrijeme penju sve što stignu u Klancima Paklenice. Duško riješava impresivnih 17 smjerova koje su naznačene u kartonu, ali popeo je preko 20, kao i Mario. Good job!!

 

Kotečnik
Zovem, dogovaram, pregovaram. Marko Žabčić (Žaba) zove, "bi htel ti u Kotečnik u subotu" (05.08.2017.). Da naravno, htio bih, idemo... Opet pičim za Varaždin, nalazim se sa Žabom u 10h kod shoping centra, krećemo za Kotečnik (Slovenija). Dolazimo u Kotečnik i put nas vodi do sektora Kača. Tamo se zagrijavamo u Pomaranča (6b+) i nakon toga prelazimo na Ris (7a) kojeg penjem iz druge dok Žaba ima malo više posla... Nakon tri ulaza riješava smjer bez greške.. Za to vrijeme penjem na OS Zlato jabolko (7a+), Čili (7a), Gad (7a), Limona (7a) RP – bilo je vruće zato nije OS :) Slijedi Steber (6c) OS – najteži 6c koji sam penjao do sada. Marko ulazi za kraj u Gada kojeg prolazi laganini, ali ipak ostaje kao projekt.

Vranjača i Ter_4


Nedjelja (06.08.2017. opet Kotečnik), dogovor je pao sa Ivano Ljubičićem, krećem za ZG. Tamo kupim Anu, te presjedamo kod Ivana Peveca. Ana i Ljubo odlaze do Kače gdje Ana penje 6c+, dok Ljubo samo osigurava iz razloga što je povrijedio nogu prilikom projektiranja Enigme (8b) na Pokojcu (samo strong Ljubo!). Pevec i ja smo na Obokiu i penjemo Lok (6a), Salamurcu (7a) i Pipu miru (7a). Ivan kasnije ulazi u svoje projekte (8b+ oba) gdje su mu šanse velike da ih popne, padaju uz idealne uvjete! Što reći, svaka čast!

A sada nas čeka Golubinjak dva dana (12. i 13. 08.)!
Bacite oko u penjačke kartone i u galeriju slika.

Tekst i fotke: Mihael Štefić

Komentari  

#3 Administrator 2017-08-14 14:53
Ispravljeno, zamijenjene prve 2 fotke
#2 Mihael Štefić 2017-08-14 08:10
Da.. Prva je Vranjača.. Druga Ter..
#1 Majda Skračić 2017-08-12 23:32
Ova zadnja slika, to je Ter? Ili?...

Samo članovi imaju pravo komentiranja.