Korak dalje iliti korak bliže. Jedno mjesec dana nisam trenirao kako treba, motivacija se zagubila. Dolazi i “1. maj”, dogovaram se sa Igorom “Dedom” za neko penjanje.. Sa uvijek motiviranim Dedom, Sunka i ja odlazimo u Pajkovu strehu.

 

Helikopter v omaki (8b)_2

Pred Ljubljanom nailazimo na veliku gužvu na autocesti.. Krenuli oko 10h, došli oko 16h, ali neka, tu smo. Zagrijavamo se u već nam poznatim smjerovima na lijevoj strani Pajkove. Deda u 7b-u, Sunka i ja u 7a-u. Mogu reći da me je 7a “malo” napumpao usprkos netreniranju. Nakon nekih sat vremena ulazim u Helikoptera (Helikopter v omaki, 8b, 26m), nakon što Deda silazi iz njega (Helikopter v pošasti, 8c, 55m ekstenzija). Radim gibove s lakoćom, iznenađen sam.. Nakon silaska uzimam duži odmor (cca 1,5 h), za to vrijeme Sunka penje 7b -  bravo Sunka. Deda ulazi prije mene u Helikoptera gdje “moj dio 8b” prolazi sa lakoćom, ali pada u prvom detalju na “8c ekstenziji”, sve u svemu ima ga samo je pitanje vremena! Ulazim nakon njega i već osjećam nemoć podlaktica, padam na “laganom” dijelu nakon što prolazim detalj (najteži dio smjera).. JOJ EEE.. Ako ništa drugo imam gibove..

Dolazi i taj dan (04.05.2019.), ista postava upućuje se u Pajkovu. Cesta je čista, dolazimo oko 12:40. Zagrijavamo se na isti princip kao i u srijedu.. Ulazim u Helkoptera na svježinu, opet prolazim detalj i “lagani” gib gdje sam padao i mislim si dobro je, rušim Helikoptera! Odmaram prije laganijeg giba od “laganog” giba,naravno padam jer krivo primam oprimak! Kako bi Deda rekao: “Miha tu se ne pada..”. Uzimamo si odmore od kojih 2h, te ulazimo opet.. Eto dolazi i taj pokušaj gdje se sve složilo, mada ne perfektno, zaboravljam kopčanje taman prije high point-a od prošlog ulaza, ali neka, vraćam se nazad dva giba i kopčam.. Odmaram prije zadnjeg dijela, preostaje mi par gibova za koje znam da nisu problem kao što je i bilo, kopčam sidrište!

Helikopter v omaki (8b)_9

U konačnici trebalo mi je oko cca desetak ulaza u smjer, odnosno pet vikenda. Ova sezona je bila odlična, projekt Avatar (8b) ostaje projekt i dalje mada je to bio cilj sezone, ali eto...

Sve u svemu lijepo iskustvo, treninzi i penjanje općenito su se isplatili!
Sljedeći projekt u Pajkovoj, Bitka s stalaktiti (8b) 55m..

Always strong!

Još nekoliko atraktivnih fotki potražite u galeriji, a ima i filmića na linkovima:

Tekst: Mihael Štefić
Fotke i video: Sunčica Hrašćanec

Samo članovi imaju pravo komentiranja.