Dogovor je pao tri tjedna prije polaska, dogovorom Marka Ž. i Mihaela Š. Isti dan zove se Duška M. koji momentalno pristaje, te Žaba zove Maria M. Nalazimo su u Zagrebu u 8h i krećemo za Golubinjak.. Drugim autom ide još četvero varaždinaca: Hrvoje K., Marko Š., Davor T. I Igor Š. Sve do Delnica pere kiša i to po pravo, mislim si gotovo sve će biti mokro.. Staje se u Delnicama na kavu i planira se odlazak na drugo mjesto.. Marko Ž. predlaže Krk, svi se slažemo.. Sustiže nas i druga ekipa, slažu se i oni ali uz obavezni pregled Golubinjaka.. Dolazimo u Golubinjak kad ono stijena suha kao barut te se držimo prvobitnog plana. Duško i ja (Mihael) idemo do sektora Hollywood dok ostatak ekipe penje u sektoru Zambezi.

Golubinjak 12.-13.8.2017._3

Mi se zagrijavamo u 6a+ Last tango in Paris kojeg Duško riješava iz druge taj dan (inače dug od prošle godine). Ja odlučujem popesti što više smjerova na onsight te krećem sa A prefect world (7b) gdje padam, naravno :P .. Penjem ga iz druge, ulazim u Terminatora (7a+) opet padam i odustajem od sight-anja.. POZOR: Golubinjak je izrazito teško penjati na pogled iz razloga što oprimci variraju iz metra u metar (očekuješ sloper dobiješ edge i obrnuto..). Duško chilla, ostali i dalje na Zambeziju, dajem ulaz u RocknRolla-u (8a). Prvi ulaz prolazi bez imalo muke, sve gibove radim relativno lagano, malo odmaram i dajem second GO (i kako to već ide zeznem nogama i neki gibovi su mi ne mogući..), ali dajem i third GO (na pola smjera me lijevi biceps iznevjeri i mislim si WTF).. Kasnije nam se pridružuje ostatak ekipe i svi zajedno boksamo protiv Rocky-a Balboe (6c), ajmo reći skoro svi ga penju (već je star, kuda će protiv šestero ljudi).. Tako završava prvi dan, u večernjim satima roštiljamo i pijemo pokoje pivo.. 

Golubinjak 12.-13.8.2017._13

Drugi dan kreće sa jutarnjom kavom i odlaskom u Hollywood.. Dobro se razgibavam i ulazim u RocknRolla-u. Penjem, nikad bolje (prolazim teži dio smjera laganini) dolazim do zadnjih rupa prije tranvajca u glavi mi je to je to popest ću ga, izletava mi palac i padam.. Ostatak ekipe penje sve pomalo (bacite oko u penjački kartom Spk Vertikala za detalje).. Ulazim i peti puta bez prevelike volje pa tako mi i bude (padam opet).. Završavamo penjanje oko 16h i krećemo za Zagreb, tamo ostavljamo Marka i Maria.. Sve u svemu bilo je odlično uz odličnu ekipu..

Golubinjak 12.-13.8.2017._8

Utorak (15.08.2017.), dogovor za povratak u Golubinjak pao je sa Žarkom K. Dolazim do Zagreba i presjedam kod njega, sa nama još idu njegov sin Luka i Boris Č. U Golubinjaku se zagrijavamo u Zambeziju te nešto kasnije idem riješiti dug od nedjelje RocknRolla (8a). Ulazim i rješavam ga! Skoro padam u detalju poslije tramvajca.. Sva sreća ma gornjem sloperu koji me zadržava u igri.. Preostalo vrijeme penjem sa Lukom koji ulazi u sve što sam ja penjao, nešto na lead nešto na top rope.. Na kraju se teškom mukom bori sa Last tango in Paris (6a+)..

Golubinjak 12.-13.8.2017._9

Hmm, kuda ovaj vikend, pitanje je sada? Bacite oko u atraktivnu galeriju slika.

Tekst: Mihael Štefić
Fotke: Mario Musulin

Samo članovi imaju pravo komentiranja.