I tako, vratio se Rudi O. iz Velike Britanije i javlja da je zainteresiran za penjanje preko vikenda definitivno. Već imam u planu Pokojec, treći tjedan zaredom, i kako to biva, svi se slažu kao i obično. Dogovor između mene i Gordana S. pada za subotu 01.04. u 10h, no kasnije ga pomičemo za 12h. Oko ponoći dogovaramo polazak ipak u 10h :) Vedran L. ovoga puta preskače i bori se sa svojim projektom na MoonBoard-u (Impossible to climb V2/3).

Mimi u Prste lomim

Dolazimo na Pokojec i tamo se susrećemo troje penjača. Zagrijavamo se u smjeru Frodo (4a). Gordan se baca na projektiranje Pukotine (6a) gdje mu ipak fali malo izdržljivosti. Moje zagrijavanje još traje u Osmom danu (6b+) i Gandalfu (6b). U međuvremenu dolaze još troje penjača i nastaje mala gužva u lakšem dijelu Pokojca. Zamjećujem gužvu, pa se lagano šlepam do Kill Bill-a (8b). Ovoga puta uspjevam uhvatiti prvu rupu u detalju iz cca 15-og pokušaja, dok za drugi pocket nemam komentar (Skeleton hvala na osiguravanju!). Dolazi Rudi na stijenu nakon tri mjeseca nepenjanja, zagrijava se na Frodi i prepumpava na Osmom danu. Mene privlači samo ime smjera „Prste lomim živci mi krvare“ (8a) kojeg u prvom pokušaju prolazim bez većih problema, pamtim si gibove, a Skeleton opet zihra. Odmaramo se uz priču s ostalim penjačima i kroz neko vrijeme ponovo ulazim tu 8icu koju penjem iz drugog pokušaja. Za kraj se raspenjavamo u Frodi i Sedmom nebu (7a).

Nedjelja 02.04 je bila orginalni plan za Pokojec, ali eto planovi se mijenjaju. Rudi i ja odlazimo na Kalnik u sektor Obelisk, a nešto kasnije nam se pridružuje i njegova obitelj (tata, mama, sestra). Nažalost, nikoga nismo uspjeli pridobiti da proba penjanje na pravoj stijeni. Premišljamo se i odlazimo u Vražji vrt s ciljem da pogledamo boulder na livadi. Prema procjeni, moglo bi biti 2-3 boulder smjeri.

Da ne odugovlačim bacite oko na jedan od vlog-a našeg Rudi-a:

 Tekst i fotke: Mihael Štefić

Samo članovi imaju pravo komentiranja.