Što reći, napokon i ja (Mihael Štefić) u Sloveniji. Pružila se prilika na faksu za odraditi praksu i eto me u Ljubljani na tri mjeseca! Naravno odmah sam kontaktirao Juricu Levatića ne bili se dogovorili za kakvo penjanje. Prvi vikend (1.10.) Jura je imao posla na Pokojcu sa Chuck Norris-om, kojeg je popeo i time riješio sve smjerove na Pokojcu! Sam smjer ocijenio je sa 8b+, usprkos cca 3 godine borbe. BRAVO još jednom!

Mimi u Sloveniji_5

 

Javlja mi se Jura drugi vikend „Jel penjemo za vikend?“, naravno nema se što drugo reći nego „Penjemo!“ . U subotu (8.10.) sjedamo u auto sa upitnikom u glavi gdje ćemo?? (iz Ljubljane na cca 1h vožnje ima oko 100 penjališta!!). Odlučili se za Mišju peč pošto nisam bio tamo. Dolazimo tamo i za zagrijavanje penjem Pečenicu (6b+), nisam vidio izlizaniju smjer od ove pa čak ni u Paklenici. Jura se zagrijava u Albanskom konjaku (7a), kojega i ja ponavljam, i zagrijavamo se još na Sreča vrtnice (7a+). Juri ostaje još pokoji lakši smjer te se baca na Ptičju perspektivu (8a+) kojega skoro popne u prvom pokušaju u danu. Penjem i ja Ptičju perspektivu iz druge, ali samo prvu polovicu ocjene 7b. Dok Jura uzima kretki predah i predlaže mi klasike... ja biram tebe Platfus (7a+), krimpavi i lagano prevjesni smjer skroz na desnoj strani Mišje. Jura se sprema za još jedan pokušaj u Perspektivi (inače cca 30m) gdje na žalost pada i drugi put pred sam kraj smjera, ali neka, ići će i treći put. Silaskom do dolje si razmišlja, da se sjetio da sutra (9.10.) idemo u Pandoru ne bi ostavio komplete u smjeru. Za odgrijavanje još jednom se ulazi u Perspektivu, a ja u Rodeo (7a) gdje već podlaktice odumiru, ali usprkos motivaciji i adrenalinu uspjevam do štanda na OS!

Mimi u Sloveniji_7

 

Došla i nedjelja (9.10.) i Pandora na listi! U ranim jutarnjim satima Varaždinski deda (Igor Čorko) putuje iz Varaždina u Zagreb i tamo kupi Ivana Peveca i dolaze u Ljubljanu do Jure i mene. Prije Pandore svraćamo u Buzet na kavicu za dobro jutro. Zagrijavamo se u lakšim smjerovima Brave little Snake (6b+) i Benjamin (6c) i sada tek počinju ozbiljne stvari. Čorko se još zagrijava u Snoop bogi doog-u (7c+), gdje ulaze Pevec, Jura i ja. Prolazim snoop-ija bez previše poteškoća uz brdo dobrih savjeta od ostalih (gdje napraviti no hand rest, drop knee, heel hock..). Nešto kasnije Čorko ulazi u 8c(!), Pevec u 8b i Jura u 8b, a ja reko još ovaj tjedan pomalo :). Svi ulazimo u smjerove još po dva puta, ali uz faktor nedostatka izdržljivosti i malo snage, no to ne vrijedi za Čorka koji pada 4 giba prije štanda na 8c gdje su ga dočekala 3-4 mala krimpa. I prođe nedjelja sa strong penjačima uz pokoju pivicu. Malo fotki nalazi se na linku.

Nadam se još kojem izletu poput ovoga!

Tekst i fotke: Mihael Štefić 

Samo članovi imaju pravo komentiranja.