U nedjelju 13.8.2017, bez prevelikog dogovaranja, uputili smo se Stipe K. i ja sa Sinišom A. u novi sektor na Kalniku - Sv. Martin, za koji vjerujem, je malo ljudi znalo da uopće i postoji (ja osobno išla sam prvi put u životu).

Sv. Martin_3

Staza koja vodi do tamo nalazi se podno planinarskog doma s lijeve strane, mala uličica vas odvuče do vidikovca, tamo ostavite auto i dalje nastavite pješke, nekih 10tak min do odredišta. Ideja je bila da se ostvare zamišljene ideje za potencijalne smjerove, tako da smo se opremili opremom i sa znatiželjom uputili na sveto odredište :). Sektor je ugodan, većinom u hladu, neke smjeri su već postavljene brigom gospodina Žarka K., ali definitivno ima još posla... Siniša kreće u smjer Pokora (s desne strane sektora) koju želi sightati i ocijeniti, no, ispada da očekivajući lakšu šesticu zapravo dobiva smjer sa malim iznenađenjem, priznaje da baš i nije za zagrijavanje "na prvu", pa ju tako penje dva puta i ocjenjuje je sa 6a+. Ja ga slijedim, ispitujem detalj više puta (utvrđujem gradivo za sljedeći put), penjem ju također dva puta, idemo dalje...

Sv. Martin_2


Nakon kratkog razmatranja lijeve strane sektora, želi se realizirati ideja oko potencijalne smjeri, po procjeni Siniše, ocjene cca 7b... bacamo se na posao. Master se navezuje na drvo iznad linije smjeri i kreće u akciju.. i počinje show :) Na veliko iznenađenje, ne očekujući uopće ovu težinu smjeri, nakon iscrpnog proučavanja i postavljanja spitova, ispada da smo zabušili..hm..osmicu! :) Smjer se zove Prorok i nije jedina osmica u sektoru! Tako da smo dobili sektor, kako kaže master - za ozbiljne penjače... Ispada da je Pokora jedna od najlakših smjeri zapravo...:)

Sv. Martin_9


Zaključak: prekrasan sektor, sa odličnim šesticama za zagrijavanje i dalje kako tko zna i može - sedmice i osmice!  Zato neka Sv.Martin bude izazov... vidimo se tamo (dotad provjerite fotke u galeriji)!

Popis smjerova (s  lijeva na desno):
1. Prorok - projekt
2. Hodocasnik - otvoreni projekt
3. Bezgresna 6a+
4. Misno vino 6c/+
5. Pokora 6a+
6. Mario mucenik 6a/+
7. Ateist 6c+/7a
8. Ministrant 6b/+

Tekst i fotke: Majda Skračić

Samo članovi imaju pravo komentiranja.