Na Pokojcu smo bili 01.04.2017., a Rudi O. i Mario M. dogovaraju kako bi napali sljedeći vikend Anića kuk u Paklenici. Razmišljam o tome, u pola tjedna javim se da bih i ja mogao ići. I tako krećemo 07.04. iz Rovišća prema Zelini gdje kupimo Marija i Saru. Dolazimo u Karin oko 21h gdje nas očekuje obilna večera koju nam spremaju Marijevi roditelji (inače tamo smo noćili). Dogovaramo se da u subotu budemo u 8h već u Paklenici, i držimo se plana. Rudi i Mario napadaju smjer Velebitaški (6a+) 350m, dok Sara i ja napadamo sportske smjerove u sektorima Ljuska i Sindrom. Za zagrijavanje penjemo nešto lakše smjerove Žuna (5b), Kos (5c) i neki 4c. Inače hvala Siniši A. za posudbu vodiča iz 2006. koji nije bio od velike pomoći :). Nešto kasnije ulazim u Balkanca (7c+) koji nije težak samo što je endurance rezervar premali pa na polovici odpadam. Sara ulazi u Čuja ti si bog i batina (5a). Za kraj se raspenjavamo u Kamen mudrosti (7b+) i čekamo Rudija i Marija, a dolje na kavi svi komentiraju „ma ušli su u dva smjera šta im je to.. igra“ (već je negdje 18h)! Ali ništa, odlazimo mi do Dinka na koje pivo. Oko 20h konačno dolaze Rudi i Mario, te krećemo prema Karinu gdje nas ponovo dočekuje obilna večera (roštilj!)!

Dolazi i nedjelja Rudi jedva ustaje (nije ozbiljno penjao cca. 3 mjeseca), doručkujemo i put nas vodi u Paklenicu. Ovoga puta Mario i ja idemo u sektor Hram, a Sara i Rudi ostaju u Klancima. U Hramu se zagrijavamo u Vodanu (7b) te ulazim u Mrakana (8a), ali i dalje endurance, endurance, endurance (Kako bi Igor Čorko rekao „više od četiri spita...“). Vraćamo se u Klance, penjemo nešto lakše, kako tko. Oko 16h umorni krećemo prema kućama.

Za doživljaje Maria i Rudija bacite oko na nijhov instagram profile. Svakako bacite oko na još jedan zanimljivi Rudijev vlog:

Tekst: Mihael Štefić

Komentari  

#2 Rudi Oškera 2017-04-14 13:51
Hvala Duško. Drago mi je da je, onda polako nazad na stijenu :-)
#1 Duško Mazalica 2017-04-14 08:48
Odličan video Rudi. Moram priznat da me nostalgija ulovila... :-)

Samo članovi imaju pravo komentiranja.